<<Strona główna

Sardynki z chayote

Autor: thiessa @ 8:30pm, Niedziela 30 Kwiecień 2017.

Sardynki z chayote, Sardines with chayote


Ten popularny na Filipinach przepis to idealny sposób na wykorzystanie sardynek w puszce. Założę się, że większość ludzi nie wyobraża sobie dla nich innego zastosowania jak zjedzenie ich z chlebem lub dodanie do awanturki. Super, jeśli uda się Wam kiedyś zdobyć kolczocha jadalnego, zwanego w większości krajów chayote. Pisałam o tym warzywie tutaj. Jeśli jednak pozostaje on w sferze marzeń to wystarczy użyć cukini, kabaczka lub patisona.

Sardynki z chayote (dla 2 osób)
Źródło:  panlasangpinoy.com

1 mała puszka sardynek w sosie pomidorowym (125g),
1 średni kolczoch jadalny (chayote) lub mała cukinia,
1 średnia czerwona cebula (dałam zwykłą),
5 ząbków czosnku, posiekanych,
1/2 szklanki wody,
1 1/2 łyżki sosu rybnego,
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu,
2 łyżki oleju.

Na patelni rozgrzać olej. Kiedy będzie gorący wrzucić cebulę i smażyć, aż lekko zmięknie. Dodać czosnek i chayote. Smażyć około 3 minut. Dodać sardynki, wodę, sos rybny oraz pieprz. Gotować jeszcze przez 3-5 minut.
Podawać z ryżem.

Related Posts with Thumbnails
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Komentarze

Nigdy nie robiłam dania na ciepło z sardynkami. Kiedyś jadłam w Maladze grillowane. Muszę spróbować:-)

Marzena - 9:36am, Wtorek 9 Maj 2017.http://zaciszekuchenne.blogspot.com/

Dodaj swój komentarz

Użytkownik:
Strona:

CAPTCHA Image
Wpisz kod z obrazka:
Zmień obrazek

Gotuje:
zdjęcie Thiessa

Zaloguj Się



 

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Słowa Kluczowe
Ugotowano
  • maj 2017
    • Tofu w sosie z czarnej fasoli
  • kwiecień 2017
  • marzec 2017
  • luty 2017
  • styczeń 2017
  • grudzień 2016
  • listopad 2016
  • październik 2016
  • wrzesień 2016
  • sierpień 2016
  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
  • marzec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • listopad 2015
  • październik 2015
  • wrzesień 2015
  • sierpień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015
  • maj 2015
  • kwiecień 2015
  • marzec 2015
  • luty 2015
  • styczeń 2015
  • grudzień 2014
  • listopad 2014
  • październik 2014
  • wrzesień 2014
  • sierpień 2014
  • lipiec 2014
  • czerwiec 2014
  • maj 2014
  • kwiecień 2014
  • marzec 2014
  • luty 2014
  • styczeń 2014
  • grudzień 2013
  • listopad 2013
  • październik 2013
  • wrzesień 2013
  • sierpień 2013
  • lipiec 2013
  • czerwiec 2013
  • maj 2013
  • kwiecień 2013
  • marzec 2013
  • luty 2013
  • styczeń 2013
  • grudzień 2012
  • listopad 2012
  • październik 2012
  • wrzesień 2012
  • sierpień 2012
  • lipiec 2012
  • czerwiec 2012
  • maj 2012
  • kwiecień 2012
  • marzec 2012
  • luty 2012
  • styczeń 2012
  • grudzień 2011
  • listopad 2011
  • październik 2011
  • wrzesień 2011
  • sierpień 2011
  • lipiec 2011
  • czerwiec 2011
  • maj 2011
  • kwiecień 2011
  • marzec 2011
  • luty 2011
  • styczeń 2011
  • grudzień 2010
  • listopad 2010
  • październik 2010
  • wrzesień 2010
  • sierpień 2010
  • lipiec 2010
  • czerwiec 2010
  • maj 2010
  • kwiecień 2010
  • marzec 2010
  • luty 2010
  • styczeń 2010
Zdjęcia
Wszystkie zdjęcia oraz teksty opublikowane na tym blogu są moją własnością i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody - Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Uczestniczę w akcjach Z Widelcem przez Afrykę, Australię i Oceanię

 

F1 od kuchni 2012

 

 

(Kuchnia chińska 2012-ZAPROSZENIE

 

 

 

(kuchnia japonska-zaproszenie

 

(II Festiwal kuchni arabskiej-ZAPROSZENIE

 

Z Widelcem po Azji

 

Z widelcem przez kuchnię obu Ameryk

 

Kuchnie Kaukazu zaproszenie

 

Smaki Afryki zaproszenie

 

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów