
Zupa z groszku i rukoli
Autor: thiessa @ 7:41pm, Czwartek 8 Lipiec 2010.
Źródło: "Dania w misce" Wydawnictwo Wega Delbana Polska
Idealna letnia zupa, w pięknym zielonym kolorze. Przygotowanie jej nie zajmuje dużo czasu, co jest niezwykłą zaletą, kiedy ze względu na upały człowiek nie ma ochoty spędzać pół dnia w kuchni. Za obiad wystarczy wówczas zupa i sałatka.
Składniki:
1 łyżka sklarowanego masła (dla wegan i będących na diecie oliwy),
1 cebula, posiekana,
800g groszku,
1 opakowanie rukoli (100g),
wywar warzywny.
Podsmażyć cebulę do zmięknięcia i lekkiego zrumienienia, dodać groszek i rukolę, smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.
Wlać wywar, doprowadzić do wrzenia i gotować 10-15 minut, doprawić solą i pieprzem.. Po ugotowaniu zmiksować. Zupa raczej nie da się zmiksować całkiem na gładko, ale taki już jej urok. Podawać posypaną rukolą i parmezanem (weganie sobie pominą).
Komentarze
gay dating romeo
gay emt dating site
<a href=dating-gaym.com?>gay dating texas</a>
MichaelDof - 10:19am, środa 8 Wrzesień 2021.http://gay-singles-dating.com