
Salsa z chayote i melona
Autor: thiessa @ 11:43pm, Poniedziałek 25 Kwiecień 2016.
To nie pierwszy na blogu przepis z chayote. Chciałabym, żeby był większy wybór dań, jeśli komuś uda się go kupić. Chrupkość chayote, chłodny melon i ostry sos komponują się idealnie.
Salsa z chayote i melona
Źródło: "The complete Mexican South American & Caribbean cookbook" Jane Milton, Jenni Fleetwood and Marina Filippelli
1 chayote (kolczoch jadalny), obrany i pokrojony w julienne,
1/2 małego melona Galia, pokrojonego w kostkę,
2 łyżeczki sosu habañero lub podobnego,
sok z 1 limonki,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki cukru.
Wymieszać sos chilli z sokiem z limonki, solą oraz cukrem. Polać mieszankę chayote i melona. Schładzać w lodówce przez godzinę.
Komentarze