
Zupa z boczniaków królewskich na ostro
Autor: thiessa @ 12:33am, Poniedziałek 1 Czerwiec 2015.
Na tę zupę miałam ochotę odkąd zobaczyłam przepis na stronie jednego z polskich producentów boczniaka królewskiego. Mój nos mi mówił, że musi być świetna i nie pomyliłam się. Aromatyczna, kremowa i odpowiednio pikantna. Najlepsze jest jednak to, że przygotowuje się ją błyskawicznie.
Zupa z eryngii na ostro
Źródło: www.hajduk.pl
2-3 świeże boczniaki królewskie (eryngii),
1 cebula, posiekana,
1 papryczka chilii, drobno posiekana, z pestkami lub bez w zależności od preferowanej ostrości,
2-3 jajka,
6-8 łyżek śmietanki,
1 l rosołu lub bulionu warzywnego,
2 łyżki masła klarowanego,
1 pęczek natki z pietruszki,
sól, pieprz
Na maśle usmażyć pokrojone w talarki eryngii, pokrojoną cebulkę i pokrojoną paprykę chili.
Ubić jaja ze śmietaną, energicznie mieszając dolewać powoli wrzący rosół, na koniec gorące grzyby z cebulką i papryką.
Przyprawić solą i pieprzem. Podawać w miseczkach, posypane posiekaną natką z pietruszki lub innych ulubionych świeżych ziół.
Komentarze
WyglÄ…da bardzo smacznie czy smakuje tak samo?
mlody - 3:38pm, środa 10 Czerwiec 2015.http://www.brzuszekimaluszek.com
Tak, jest pyszna!
thiessa - 8:44pm, środa 10 Czerwiec 2015.
hello guos 9128738512
cialis cialis - 5:18am, Poniedziałek 4 Styczeń 2021.https://pharmacyusaofficial.com