
Tofu chermoula ze szparagami
Autor: thiessa @ 8:15pm, środa 23 Czerwiec 2010.
U mnie znowu chermoula. Uwielbiam ją! Zwykle robię sobie większą ilość, wkładam do lodówki i spożywam przez 2-3 dni. Ostatnio było tofu z pieczonym zestawem warzyw, na następny dzień tofu posmarowane chermoulą zabrałam do pracy i świetnie smakowało z kanapką. Po dzisiejszym tofu ze szparagami została jeszcze chermoula i albo będzie jedzona jutro z tofu i groszkiem cukrowym, albo usmażę z krewetkami , albo zabiorę do pracy, do sałatki. Przepis na chermoulę podaję jeszcze raz.
Chermoula
1/2 łyżeczki mielonej kolendry,
1 łyżeczka mielonego kuminu,
1 łyżeczka mielonej papryki,
szczypta chilli,
szczypta soli,
4 łyżki posiekanej kolendry,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 zÄ…bki czosnku, posiekane,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki oliwy
Tofu smarujemy chermoulą i smażymy z obu stron. Na talerz wykładamy ugotowane szparagi, kładziemy tofu i polewamy zarówno szparagi jak i tofu raz jeszcze odrobiną chermouli. Całość oprószyć solą
Komentarze
Trzeba przyznać, że to bardzo oryginalne drugie śniadanie do pracy;-)
Pozdrawiam;-)
grumko - 6:32am, Czwartek 24 Czerwiec 2010.
I not to mention my friends appeared to be following the best helpful hints located on your web page while unexpectedly I got an awful feeling I never thanked the blog owner for those tips. All of the young boys became totally passionate to read all of them and now have absolutely been enjoying those things. Many thanks for actually being well thoughtful and then for selecting this kind of magnificent resources millions of individuals are really wanting to be informed on. Our honest regret for not saying thanks to earlier.
kyrie irving shoes - 3:07pm, Piątek 2 Czerwiec 2023.http://www.kyrieirvingshoes.us