<<Strona główna

Fasola barbecue z mango

Autor: thiessa @ 6:48am, Wtorek 10 Grudzień 2013.

Fasola barbecue z mango, Barbecue beans with mango

Smak tego dania jest bardzo uzależniający. Na tyle, że potrawa, która jest przewidziana dla sześciu osób ledwie wystarcza dla trzech.
Fasola barbecue to dosyć znana potrawa kuchni amerykańskiej. W tym przypadku została wzbogacona o dodatek mango, które nadaje jej egzotycznego smaku. Dla mnie to idealna potrawa na zimę.
W przepisach Isy Moskowitz czasem pojawia się dym w płynie. Tak jak w tym daniu. Dla mnie jest to pierwsze podejście do tematu i chociaż specyfik na pewno nie należy do zdrowej żywności to czuję się zupełnie rozgrzeszona. Po pierwsze nie używa się tego na codzień. Po drugie zaś jedna łyżeczka na 3 osoby to znikoma ilość przypadająca na osobę. W ostateczności można ten dodatek pominąć

Fasola barbecue z mango
Źródło: "Appetite for Reduction" Isa Chandra Moskowitz

1 łyżka oliwy,
1 cebula, drobno posiekana,
3 zÄ…bki czosnku, drobno posiekane,
1 mango, obrane, odcięte od pestki i pokrojone w kostkę,
1 szklanka przecieru pomidorowego (passaty),
1 szklanka wywaru warzywnego,
1/2 łyżeczki pokruszonych, suszonych papryczek chilli lub 1/4 łyżeczki chilli (jeśli lubicie pikantne dania),
1/3 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (u mnie utłuczone w moździerzu),
1 łyżeczka mielonej kolendry,
1/2 łyżeczki soi,
2 puszki czerwonej fasoli (u mnie samodzielnie namoczona i ugotowana),
1 łyżeczka dymu w płynie (opcjonalnie),
2-3 łyżki syropu z agawy.

Na średnikom ogniu rozgrzać olej w sporym garnku o grubym dnie. Podsmażyć cebulę ze szczyptą soli, aż się zeszkli. Dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę. Dodać mango, passatę, wywar, pokruszoną papryczkę chilli, ziele angielskie, sól i fasolę. Zwiększyć ogień i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień, przykryć, zostawiając szczelinę, którą będzie uchodzić para i gotować około 45 minut. Sos powinien zgęstnieć a mango się rozgotować. Moje było odporne na gotowanie i wcale nie chciało się rozgotować, ale dzięki temu potrawa była mniej paciajowata.
Dodać syrop z agawy i dym w płynie. Spróbować, czy danie jest wystarczająco słodkie i w razie potrzeby dodać jeszcze trochę syropu z agawy. Należy pamiętać, że dania typu barbecue powinny być nieco słodkie. Dosolić do smaku i w razie potrzeby dodać jeszcze trochę dymu w płynie. Podawać.

Related Posts with Thumbnails
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Komentarze

Oooooo jak ciekawa fasola i przepis od mojej ulubionej Isy

A skąd masz ten dym w płynie ?

margot - 7:38am, Wtorek 10 Grudzień 2013.http://kuchniaalicji.blogspot.com/

Margot ja swój przywiozÅ‚am ze Stanów, tam można go kupić w prawie każdym sklepie. Na dodatek rozszczelniÅ‚ mi siÄ™ w plecaku i poÅ‚owÄ™ rzeczy Å›mierdziaÅ‚o mi później wÄ™dzonkÄ…;-). W Polsce na pewno można kupić. WidziaÅ‚am w Kuchniach Swiata swego czasu.

thiessa - 5:05pm, Wtorek 10 Grudzień 2013.

A to się rozejrzę , dziękuję za informacje

margot - 5:51pm, Wtorek 10 Grudzień 2013.http://kuchniaalicji.blogspot.com/

Thanks for all of your efforts on this web site. Betty really likes setting aside time for investigation and it is obvious why. I notice all regarding the lively tactic you present invaluable guides by means of your web site and foster response from other individuals about this area of interest and our favorite girl is becoming educated a great deal. Take pleasure in the rest of the new year. You're doing a wonderful job.

golden goose sneakers - 5:50am, Piątek 9 Czerwiec 2023.http://www.golden-gooses.com

Dodaj swój komentarz

Użytkownik:
Strona:

CAPTCHA Image
Wpisz kod z obrazka:
Zmień obrazek

Gotuje:
zdjęcie Thiessa

Zaloguj Się



 

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Słowa Kluczowe
Ugotowano
  • czerwiec 2018
    • Cytrynowe szparagi i rzodkiewki pieczone z dukkah
  • luty 2018
  • styczeń 2018
  • grudzień 2017
  • październik 2017
  • wrzesień 2017
  • lipiec 2017
  • maj 2017
  • kwiecień 2017
  • marzec 2017
  • luty 2017
  • styczeń 2017
  • grudzień 2016
  • listopad 2016
  • październik 2016
  • wrzesień 2016
  • sierpień 2016
  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
  • marzec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • listopad 2015
  • październik 2015
  • wrzesień 2015
  • sierpień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015
  • maj 2015
  • kwiecień 2015
  • marzec 2015
  • luty 2015
  • styczeń 2015
  • grudzień 2014
  • listopad 2014
  • październik 2014
  • wrzesień 2014
  • sierpień 2014
  • lipiec 2014
  • czerwiec 2014
  • maj 2014
  • kwiecień 2014
  • marzec 2014
  • luty 2014
  • styczeń 2014
  • grudzień 2013
  • listopad 2013
  • październik 2013
  • wrzesień 2013
  • sierpień 2013
  • lipiec 2013
  • czerwiec 2013
  • maj 2013
  • kwiecień 2013
  • marzec 2013
  • luty 2013
  • styczeń 2013
  • grudzień 2012
  • listopad 2012
  • październik 2012
  • wrzesień 2012
  • sierpień 2012
  • lipiec 2012
  • czerwiec 2012
  • maj 2012
  • kwiecień 2012
  • marzec 2012
  • luty 2012
  • styczeń 2012
  • grudzień 2011
  • listopad 2011
  • październik 2011
  • wrzesień 2011
  • sierpień 2011
  • lipiec 2011
  • czerwiec 2011
  • maj 2011
  • kwiecień 2011
  • marzec 2011
  • luty 2011
  • styczeń 2011
  • grudzień 2010
  • listopad 2010
  • październik 2010
  • wrzesień 2010
  • sierpień 2010
  • lipiec 2010
  • czerwiec 2010
  • maj 2010
  • kwiecień 2010
  • marzec 2010
  • luty 2010
  • styczeń 2010
Forum

Sport Ernährung wie ...
hallo ich bin POO :P ich wohne in IR. Das...
pooGem @ 5:08am, 18 Czerwiec 2022

hello, how can i solve th...
hello, how can i solve this problem with this page...
eyevag @ 6:57pm, 24 Wrzesień 2021

Como se llamo esto
Como se llamo esto i am from SPAIN. I registere...
killlix @ 1:48am, 27 Lipiec 2021

ВыгодÐ...
variant3ГарантироÐ...
Myronhip @ 6:31am, 21 Kwiecień 2021

Do you need a specialist?...
I choose between these positions https://www.goo...
narmatov-74 @ 11:33pm, 17 Kwiecień 2021

Zdjęcia
Wszystkie zdjęcia oraz teksty opublikowane na tym blogu są moją własnością i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody - Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Uczestniczę w akcjach Z Widelcem przez Afrykę, Australię i Oceanię

 

F1 od kuchni 2012

 

 

(Kuchnia chińska 2012-ZAPROSZENIE

 

 

 

(kuchnia japonska-zaproszenie

 

(II Festiwal kuchni arabskiej-ZAPROSZENIE

 

Z Widelcem po Azji

 

Z widelcem przez kuchnię obu Ameryk

 

Kuchnie Kaukazu zaproszenie

 

Smaki Afryki zaproszenie

 

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów