<<Strona główna

Ser midałowy

Autor: thiessa @ 6:52am, Poniedziałek 27 Maj 2013.

Ser migdałowy, Vegan almond cheese


Ser migdałowy miałam w planach odkąd zobaczyłam, że w Stanach można go kupić wraz z jogurtami migdałowymi i innymi produktami wegańskimi. Nie mam porównania, czy smakuje podobnie jak mój, bo wtedy zajadałam się jedynie migdałowymi jogurtami.
Osobiście jednak wolę ser z orzechów nerkowca, chociaż moje zdanie może nie być obiektywne. Szwagierce z kolei ten bardziej odpowiada. Twierdzi, że dlatego, że jest bardziej kwaśny. Może to zasługa cytryny. W każdym razie myślę, że znajdzie on swoich zwolenników.
Ser jest bardziej miękki i elastyczny od sera z orzechów nerkowca.

Rolada z sera migdałowego
źródło: art&lemons

2 szklanki migdałów,
1 szklanka rejuvelacu,
1/2 łyżeczki soli morskiej,
1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie),
2 łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie),
zioła prowansalskie lub inne dodatki wedle uznania.

Migdały zalać wrzącą wodą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcedzić, obrać ze skórki, włożyć do blendera, wlać rejuvelac i miksować na bardzo gładko. Może być potrzeba, żeby zrobić to z kilku seriach, żeby nie przegrzać blendera. Gotową miksturę wyłożyć na podwójnie złożona gazę i powiesić, żeby odciekła na 12 godziny. Ja wieszam na górnych szafkach kuchennych a pod spód podstawiam garnek do odciekania. Po tym czasie ser powinien już przyjemnie pachnieć. Może lekko obeschnąć, ale nie ma się czym przejmować. Wystarczy ponownie całość wymieszać i po obeschnięciu nie będzie śladu.
Teraz jest czas na to, żeby dodać do środka wszystko to, co nam podpowiada fantazja lub obtoczyć tym, co chcemy. Zawinąć w papier do pieczenia i pozostawić w lodówce, aby stężał na 2 doby.

Related Posts with Thumbnails
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Komentarze

Åšwietny i ten i ten z nerkowców(ja ten nerkowcowy już kiedyÅ› robiÅ‚am)ale tego nie, zrobiÄ™ , bo piÄ™knie u ciebie siÄ™ prezentuje

p.s ta 1 szklanka to chyba rejuvelacu,?

margot - 7:29am, Poniedziałek 27 Maj 2013.http://kuchniaalicji.blogspot.com/

Margot oczywiscie, ze rejuvelacu.
Dzieki

thiessa - 11:30am, Poniedziałek 27 Maj 2013.

Jak tylko zrobię ( dziś wieczorem namoczę orkisz na kiełki do rejuvelacu) to dam znać jak się udał
pozdrawiam

margot - 1:52pm, Poniedziałek 27 Maj 2013.http://kuchniaalicji.blogspot.com/

WyglÄ…da zupeÅ‚nie jak serek! WypróbujÄ™, bo i nerkowce, i migdaÅ‚y lubiÄ™, a przepis warto mieć w zanadrzu, jeÅ›li trzeba bÄ™dzie nakarmić kogoÅ› z alergiami. Posypka bardzo mi siÄ™ podoba.

Bee - 12:56am, Wtorek 28 Maj 2013.http://www.magazynkuchenny.com/

zrobiłam oba , bardzo pyszne ,a siostrzenica zachwycona

margot - 6:59pm, Sobota 8 Czerwiec 2013.http://kuchniaalicji.blogspot.com/

Dzieki za odzew. Kupilam owies i teraz bede probowac owsianego rejuvelacu. Jak sie uda to sprobuje jeszcze innego sera.

thiessa - 6:14pm, środa 12 Czerwiec 2013.

Thank you so much for providing individuals with an exceptionally pleasant opportunity to read in detail from this web site. It really is so pleasurable and full of a lot of fun for me and my office friends to search your blog more than 3 times weekly to learn the latest stuff you will have. And of course, I'm just certainly happy considering the astonishing principles you serve. Some 3 facts in this post are undoubtedly the most efficient I have had.

golden goose superstar - 3:18am, Poniedziałek 15 Maj 2023.http://www.goldengooseoutletus.com/superstar-c-1_5/

A lot of thanks for all your hard work on this website. My niece loves carrying out investigations and it's really obvious why. We hear all of the powerful medium you offer good guides by means of the web blog and as well improve response from other people on that area then my girl is starting to learn a great deal. Enjoy the rest of the year. You're the one doing a great job.

goyard bag - 8:45pm, środa 17 Maj 2023.http://www.goyardbags.us.com

I and also my pals ended up reading the nice tips and hints on the website while then came up with an awful feeling I never expressed respect to you for them. Those people became as a consequence passionate to study all of them and now have without a doubt been tapping into these things. Many thanks for being quite kind and then for obtaining these kinds of terrific subjects most people are really eager to understand about. Our honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

kyrie shoes - 12:28pm, Poniedziałek 19 Czerwiec 2023.http://www.kyrie-7.com

Dodaj swój komentarz

Użytkownik:
Strona:

CAPTCHA Image
Wpisz kod z obrazka:
Zmień obrazek

Gotuje:
zdjęcie Thiessa

Zaloguj Się



 

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Słowa Kluczowe
Ugotowano
  • czerwiec 2018
    • Cytrynowe szparagi i rzodkiewki pieczone z dukkah
  • luty 2018
  • styczeń 2018
  • grudzień 2017
  • październik 2017
  • wrzesień 2017
  • lipiec 2017
  • maj 2017
  • kwiecień 2017
  • marzec 2017
  • luty 2017
  • styczeń 2017
  • grudzień 2016
  • listopad 2016
  • październik 2016
  • wrzesień 2016
  • sierpień 2016
  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
  • marzec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • listopad 2015
  • październik 2015
  • wrzesień 2015
  • sierpień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015
  • maj 2015
  • kwiecień 2015
  • marzec 2015
  • luty 2015
  • styczeń 2015
  • grudzień 2014
  • listopad 2014
  • październik 2014
  • wrzesień 2014
  • sierpień 2014
  • lipiec 2014
  • czerwiec 2014
  • maj 2014
  • kwiecień 2014
  • marzec 2014
  • luty 2014
  • styczeń 2014
  • grudzień 2013
  • listopad 2013
  • październik 2013
  • wrzesień 2013
  • sierpień 2013
  • lipiec 2013
  • czerwiec 2013
  • maj 2013
  • kwiecień 2013
  • marzec 2013
  • luty 2013
  • styczeń 2013
  • grudzień 2012
  • listopad 2012
  • październik 2012
  • wrzesień 2012
  • sierpień 2012
  • lipiec 2012
  • czerwiec 2012
  • maj 2012
  • kwiecień 2012
  • marzec 2012
  • luty 2012
  • styczeń 2012
  • grudzień 2011
  • listopad 2011
  • październik 2011
  • wrzesień 2011
  • sierpień 2011
  • lipiec 2011
  • czerwiec 2011
  • maj 2011
  • kwiecień 2011
  • marzec 2011
  • luty 2011
  • styczeń 2011
  • grudzień 2010
  • listopad 2010
  • październik 2010
  • wrzesień 2010
  • sierpień 2010
  • lipiec 2010
  • czerwiec 2010
  • maj 2010
  • kwiecień 2010
  • marzec 2010
  • luty 2010
  • styczeń 2010
Forum

Sport Ernährung wie ...
hallo ich bin POO :P ich wohne in IR. Das...
pooGem @ 5:08am, 18 Czerwiec 2022

hello, how can i solve th...
hello, how can i solve this problem with this page...
eyevag @ 6:57pm, 24 Wrzesień 2021

Como se llamo esto
Como se llamo esto i am from SPAIN. I registere...
killlix @ 1:48am, 27 Lipiec 2021

ВыгодÐ...
variant3ГарантироÐ...
Myronhip @ 6:31am, 21 Kwiecień 2021

Do you need a specialist?...
I choose between these positions https://www.goo...
narmatov-74 @ 11:33pm, 17 Kwiecień 2021

Zdjęcia
Wszystkie zdjęcia oraz teksty opublikowane na tym blogu są moją własnością i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody - Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Uczestniczę w akcjach Z Widelcem przez Afrykę, Australię i Oceanię

 

F1 od kuchni 2012

 

 

(Kuchnia chińska 2012-ZAPROSZENIE

 

 

 

(kuchnia japonska-zaproszenie

 

(II Festiwal kuchni arabskiej-ZAPROSZENIE

 

Z Widelcem po Azji

 

Z widelcem przez kuchnię obu Ameryk

 

Kuchnie Kaukazu zaproszenie

 

Smaki Afryki zaproszenie

 

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów