
Pasta jajeczno-serowa
Autor: thiessa @ 5:28pm, Wtorek 25 Maj 2010.
Nie wygląda może niezwykle apetycznie, ale taki już urok każdej pasty, ot paciaja. Smakuje natomiast wyśmienicie. Propozycja dla tych, którym niestraszny cholesterol. Raz na jakiś czas można, a co! Świetny pomysł na kolację o ile ktoś jada kolacje. Ja kolacji nie jadam, a nawet, jeżeli mi się zdarzy to na pewno nie pieczywo, zatem u mnie na niedzielne śniadanie.
Składniki:2 jajka ugotowane na twardo, starte na drobnej tarce,
ok. 100g sera żółtego, startego na drobnej tarce,
1 ząbek czosnku, wyciśnięty,
ok. 3 łyżki majonezu,
świeżo zmielony pieprz.
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić na jednolitą masę. Pasty nie trzeba solić, bo ser żółty jest wystarczająco słony.
Komentarze
Bardzo lubimy takÄ… pastÄ™.
Przygotowujemy jÄ… zwykle gdy kogoÅ› z nas zbiera przeziÄ™bienie, bo to fajny sposób na przemycenie surowego czosnku;-)
grumko - 5:03am, środa 26 Maj 2010.
Mniam, mniam.. ;)
Tanai - 3:16am, Sobota 19 Maj 2012.