<<Strona główna

Pikantne nachos z fasolÄ…

Autor: thiessa @ 6:51am, Piątek 21 Grudzień 2012.

Pikantne nachos z fasolÄ…, Spicy nachos with beans

Źródło: "Na ostro" Rachel Lane, Ting Morris


To już ostatni przepis przed Świętami. Tradycyjnie w dni świąteczne nie bloguję:-) Po raz kolejny napiszę dlaczegoo nie ma tutaj potraw Wigilijnych. Otóż nigdy nie planuję menu pod bloga. Jem to, na co mam ochotę a blog odzwierciedla codzienne posiłki, jakie spożywam z rodziną. Dania Wigilijne przygotuję tuż przed Wigilią, żeby je od razu zjeść.
Dlatego dzisiaj proponuję już danie, które można zaserwować na zabawie karnawałowej, chociaż niekoniecznie. U mnie zagościło pewnej niedzieli Wystarczy przygotować wcześniej fasolę i zatrzeć ser, który zabezpieczamy przed wyschnięciem. W trakcie zabawy wystarczy nałożyć do miseczek nachos, przekładając je fasolę. Całość posypać serem i wstawić do piekarnika, żeby się roztopił. Szybkie i sycące.

Pikantne nachos z fasolÄ…, Spicy nachos with beans

Składniki:

1 łyżka oleju,
1 średnia cebula, posiekana,
1/2 łyżeczki mielonego kuminu,
1/2 łyżeczki mielonej kolendry,
1/2 łyżeczki chilli,
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkÄ™,
1 zielona papryka, pokrojona w kostkÄ™,
1 puszka czerwonej fasoli ( u mnie samodzielnie namoczona i ugotowana),
1 puszka krojonych pomidorów,
1 papryczka jalapeno, posiekana po uprzednim usunięciu nasion,
1 opakowanie kukurydzianych nachos,
250g świeżo startego żółtego sera,
250g kwaśnej śmietany,
1 awokado,
2 łyżki soku z limonki,
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.

Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę oraz paprykę i podsmażać do momentu, kiedy cebula lekko się zeszkli. Dodać kumin, kolendrę oraz chilli i podsmażać około 2 minut, aż uwolniła aromaty. Wrzucić, fasolę, dodać pomidory oraz jalapenio. Zmniejszyć ogień do małego i gotować 15-20 minut.
Rozgrzać piekarnik do 180C.
Rozłożyć połowę nachos do czterech żaroodpornych misek. Połowę mieszanki z fasoli podzielić na 4 części i rozłożyć na nachos w miseczkach. Posypać porcje startym serem. Rozłożyć na nich drugą połowę nachos, pokryć pozostałą częścią fasoli i posypać tartym serem. Piec około 10 minut, aż ser się roztopi.
Awokado przekroić na pół, wydrążyć łyżką miąższ, umieścić go w miseczce. Dodać sok z limonki, doprawić solą i pieprzem.

Related Posts with Thumbnails
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Komentarze

Thiesso, powiedz mi, czy to pasuje na posiÅ‚ek gÅ‚ówny, czy raczej jako przekÄ…ska? Znakomite, bardzo chÄ™tnie spróbujÄ™ odtworzyć ten nachos:-) Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego na ÅšwiÄ™ta:-)

Marzena - 9:26am, Niedziela 23 Grudzień 2012.http://zaciszekuchenne.blogspot.com/

Marzena na glowny posilek to raczej nie pasuje, ale jest strasznie sycace, wiec nie mialabym nic przeciwko takiej przekasce a potem jeszcze zupa i w zasadzie niczego juz nie bylabyjm w stanie zmiescic.
Wesołych Swiat!

thiessa - 1:06pm, Niedziela 23 Grudzień 2012.

I not to mention my pals happened to be taking note of the excellent secrets on your web page and so before long got a terrible suspicion I never expressed respect to the web blog owner for those tips. These women ended up for this reason thrilled to read all of them and have unquestionably been taking advantage of them. Thanks for turning out to be very thoughtful and for using variety of great ideas most people are really desirous to be informed on. Our honest apologies for not expressing gratitude to sooner.

jordan 4 - 9:13pm, Niedziela 4 Czerwiec 2023.http://www.jordan4.us.com

I wanted to write you this little observation to finally give many thanks yet again for your fantastic solutions you have featured at this time. It is tremendously generous of you to allow publicly just what a few people would have offered for sale for an electronic book to end up making some cash for their own end, mostly given that you might well have done it in the event you decided. These concepts likewise worked to be the good way to recognize that many people have the identical zeal the same as mine to grasp lots more in regard to this issue. I think there are millions of more fun periods up front for many who look into your blog.

fear of god - 6:14pm, Wtorek 20 Czerwiec 2023.http://www.fearofgod-clothing.com

Dodaj swój komentarz

Użytkownik:
Strona:

CAPTCHA Image
Wpisz kod z obrazka:
Zmień obrazek

Gotuje:
zdjęcie Thiessa

Zaloguj Się



 

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Słowa Kluczowe
Ugotowano
  • czerwiec 2018
    • Cytrynowe szparagi i rzodkiewki pieczone z dukkah
  • luty 2018
  • styczeń 2018
  • grudzień 2017
  • październik 2017
  • wrzesień 2017
  • lipiec 2017
  • maj 2017
  • kwiecień 2017
  • marzec 2017
  • luty 2017
  • styczeń 2017
  • grudzień 2016
  • listopad 2016
  • październik 2016
  • wrzesień 2016
  • sierpień 2016
  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
  • marzec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • listopad 2015
  • październik 2015
  • wrzesień 2015
  • sierpień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015
  • maj 2015
  • kwiecień 2015
  • marzec 2015
  • luty 2015
  • styczeń 2015
  • grudzień 2014
  • listopad 2014
  • październik 2014
  • wrzesień 2014
  • sierpień 2014
  • lipiec 2014
  • czerwiec 2014
  • maj 2014
  • kwiecień 2014
  • marzec 2014
  • luty 2014
  • styczeń 2014
  • grudzień 2013
  • listopad 2013
  • październik 2013
  • wrzesień 2013
  • sierpień 2013
  • lipiec 2013
  • czerwiec 2013
  • maj 2013
  • kwiecień 2013
  • marzec 2013
  • luty 2013
  • styczeń 2013
  • grudzień 2012
  • listopad 2012
  • październik 2012
  • wrzesień 2012
  • sierpień 2012
  • lipiec 2012
  • czerwiec 2012
  • maj 2012
  • kwiecień 2012
  • marzec 2012
  • luty 2012
  • styczeń 2012
  • grudzień 2011
  • listopad 2011
  • październik 2011
  • wrzesień 2011
  • sierpień 2011
  • lipiec 2011
  • czerwiec 2011
  • maj 2011
  • kwiecień 2011
  • marzec 2011
  • luty 2011
  • styczeń 2011
  • grudzień 2010
  • listopad 2010
  • październik 2010
  • wrzesień 2010
  • sierpień 2010
  • lipiec 2010
  • czerwiec 2010
  • maj 2010
  • kwiecień 2010
  • marzec 2010
  • luty 2010
  • styczeń 2010
Forum

Sport Ernährung wie ...
hallo ich bin POO :P ich wohne in IR. Das...
pooGem @ 5:08am, 18 Czerwiec 2022

hello, how can i solve th...
hello, how can i solve this problem with this page...
eyevag @ 6:57pm, 24 Wrzesień 2021

Como se llamo esto
Como se llamo esto i am from SPAIN. I registere...
killlix @ 1:48am, 27 Lipiec 2021

ВыгодÐ...
variant3ГарантироÐ...
Myronhip @ 6:31am, 21 Kwiecień 2021

Do you need a specialist?...
I choose between these positions https://www.goo...
narmatov-74 @ 11:33pm, 17 Kwiecień 2021

Zdjęcia
Wszystkie zdjęcia oraz teksty opublikowane na tym blogu są moją własnością i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody - Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Uczestniczę w akcjach Z Widelcem przez Afrykę, Australię i Oceanię

 

F1 od kuchni 2012

 

 

(Kuchnia chińska 2012-ZAPROSZENIE

 

 

 

(kuchnia japonska-zaproszenie

 

(II Festiwal kuchni arabskiej-ZAPROSZENIE

 

Z Widelcem po Azji

 

Z widelcem przez kuchnię obu Ameryk

 

Kuchnie Kaukazu zaproszenie

 

Smaki Afryki zaproszenie

 

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów