
Szaszłyki z tuńczyka z chermoulą
Autor: thiessa @ 8:03pm, Sobota 15 Maj 2010.
Źródło: "Cooking Moroccan" Murdoch Books
Chermoula po raz drugi. Tym razem sposób drugi. Ryba smażona, chermoula wtarta już po jej usmażeniu. Robiłam z połowy porcji, wychodzi 8 szaszłyków. Poniżej przepis na całość.
Składniki:
Chermoula
1/2 łyżeczki mielonej kolendry,
1 1/2 łyżeczki mielonego kuminu,
1 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
szczypta pieprzu cayenne.
Przyprawy prażyć na suchej patelni, żeby wydobyć z nich aromat. Przesypać do miseczki a
następnie dodać:
3 wyciśnięte ząbki czosnku,
3 łyżki siekanej kolendry,
3 łyżki siekanej natki pietruszki,
2 łyżki soku z cytryny,
2 łyżki oliwy z oliwek.
800 g steków z tuńczyka, pokrojonych na 3 cm kawałki,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżeczki utartej skórki z cytryny,
1/2 łyżeczki mielonego kuminu.
Wymieszać ze sobą i wstawić na 10 min. do lodówki. Nabić tuńczyka na patyczki do
szaszłyków i grillować po 1 min. z każdej strony. Ja użyłam patelni grillowej, ale jeżeli jest
to prawdziwy grill należy wcześniej moczyć patyczki przez 2 godz. Po usmażeniu wetrzeć
w szaszłyki chermoulę.
Komentarze
casual gay dating
gay afrikaans dating
<a href=datinggayservices.com?>website for dating gay men</a>
MichaelDof - 4:40am, środa 8 Wrzesień 2021.http://gayedating.com