
Sałatka z jicamy i czarnej fasoli
Autor: thiessa @ 7:28pm, środa 5 Maj 2010.
Źródło: all-abode.com
Kolejna propozycja dla tych, którym uda się zdobyć jicamę. Ach, gdyby tylko ją sprowadzali do Polski. Skoro można cytrusy to dlaczego nie jicamę?
Składniki:
1 puszka czarnej fasoli (użyłam namoczonej i ugotowanej),
1 mała jicama (kłębian kątowaty), pokrojona dowolnie,
2 pomidory lima, posiekane,
3 łyżki posiekanej czerwonej cebuli,
1/4 szklanki posiekanej kolendry,
3 łyżki oliwy extra virgine,
3 łyżki soku z limonki,
1 ząbek czosnku, zmiażdżony,
1/2 łyżeczki mielonego kuminu,
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Wymieszać 5 pierwszych składników i polać sosem sporządzonym z pozostałych składników. Dokładnie wymieszać.

Komentarze