<<Strona główna

Krewetki w sosie pomidorowym (F1 Grand Prix Bahrajnu)

Autor: thiessa @ 8:35pm, Sobota 12 Maj 2012.

Krewetki w sosie pomidorowym z Bahrajnu, Bahraini prawns / shrimp in tomato sauce

Źródło: www.food.com

W internecie niewiele jest przepisów pochodzących z Bahrajnu, zaledwie 5-6 dań, które powtarzają się na wielu stronach, w dodatku żywcem, skopiowane od siebie na wzajem, ciężko mi jest, zatem wyśledzić, kto jest prawdziwym ich autorem, żeby podać właściwe źródło, bo jestem czuła na tym punkcie. Uważam, że podawanie takiej informacji jest kwestią uczciwości wobec innych i wobec siebie. Podaję źródło, które wydaje mi się, że jest pierwsze, ale mogę się mylić.
Wybrałam krewetki, ponieważ akurat miałam je w zamrażarce, a kurczaka, na którego miałam też ochotę nie. Co prawda "przystojniejsze" wydały mi się krewetki z tego przepisu, ale zawierają ryż, którego na razie nie mogę jeść z powodu przebywania na diecie. Nie jest wykluczone, że kiedyś do niego wrócę. Te, które zrobiłam też były niczego sobie.
Zmodyfikowałam nieco kolejność przyrządzania krewetek, bo nie wyobrażam sobie, żeby je gotować przez pół godziny. Gotowanie przez 20 minut to i tak za długo, ale nie były na szczęście gumowe.

Składniki:

1 kg surowych krewetek (w szarym kolorze),
2 szklanki posiekanych pomidorów,
1 łyżeczka garam masala,
1 łyżeczka kurkumy,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 łyżki oleju.

Pomidory włożyć do garnka i gotować przez 10 minut. Następnie dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy, paprykę, olej i krewetki. Gotować przez 20 minut. Doprawić do smaku solą.
Podawać z ryżem basmati.

F1 od kuchni 2012
Related Posts with Thumbnails
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Komentarze

Super, to coÅ› w sam raz dla mnie :D

Shinju - 9:41pm, Sobota 12 Maj 2012.http://www.kuchenne-wedrowki.blogspot.com

Super danie. Krewetki jednak najlepiej smakujÄ… z pyrami z gzikiem.

zyga - 12:58pm, środa 16 Maj 2012.http://www.rybka.com

Nie przepadaÅ‚am kiedyÅ› za krewetkami...dopóki nie zjadÅ‚am ich w towarzystwie sosu pomidorowego :)

mopswkuchni - 10:24pm, środa 16 Maj 2012.http://wlodarczyki.net/mopswkuchni

Zyga z pyrami i gzikiem to nader odwazne polaczenie:-)

Mopswkuchni a mi najbardziej w mleku kokosowym smakuja.

thiessa - 10:27pm, środa 16 Maj 2012.

Thanks a lot for giving everyone remarkably brilliant chance to discover important secrets from this website. It is always so nice and as well , full of amusement for me personally and my office co-workers to search your website really thrice a week to learn the new stuff you have. Of course, I'm at all times fascinated for the magnificent information you serve. Some 2 areas on this page are basically the simplest we've had.

jordan shoes - 9:28am, Czwartek 15 Czerwiec 2023.http://www.shoesjordan.us.com

Dodaj swój komentarz

Użytkownik:
Strona:

CAPTCHA Image
Wpisz kod z obrazka:
Zmień obrazek

Gotuje:
zdjęcie Thiessa

Zaloguj Się



 

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Słowa Kluczowe
Ugotowano
  • czerwiec 2018
    • Cytrynowe szparagi i rzodkiewki pieczone z dukkah
  • luty 2018
  • styczeń 2018
  • grudzień 2017
  • październik 2017
  • wrzesień 2017
  • lipiec 2017
  • maj 2017
  • kwiecień 2017
  • marzec 2017
  • luty 2017
  • styczeń 2017
  • grudzień 2016
  • listopad 2016
  • październik 2016
  • wrzesień 2016
  • sierpień 2016
  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
  • marzec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • listopad 2015
  • październik 2015
  • wrzesień 2015
  • sierpień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015
  • maj 2015
  • kwiecień 2015
  • marzec 2015
  • luty 2015
  • styczeń 2015
  • grudzień 2014
  • listopad 2014
  • październik 2014
  • wrzesień 2014
  • sierpień 2014
  • lipiec 2014
  • czerwiec 2014
  • maj 2014
  • kwiecień 2014
  • marzec 2014
  • luty 2014
  • styczeń 2014
  • grudzień 2013
  • listopad 2013
  • październik 2013
  • wrzesień 2013
  • sierpień 2013
  • lipiec 2013
  • czerwiec 2013
  • maj 2013
  • kwiecień 2013
  • marzec 2013
  • luty 2013
  • styczeń 2013
  • grudzień 2012
  • listopad 2012
  • październik 2012
  • wrzesień 2012
  • sierpień 2012
  • lipiec 2012
  • czerwiec 2012
  • maj 2012
  • kwiecień 2012
  • marzec 2012
  • luty 2012
  • styczeń 2012
  • grudzień 2011
  • listopad 2011
  • październik 2011
  • wrzesień 2011
  • sierpień 2011
  • lipiec 2011
  • czerwiec 2011
  • maj 2011
  • kwiecień 2011
  • marzec 2011
  • luty 2011
  • styczeń 2011
  • grudzień 2010
  • listopad 2010
  • październik 2010
  • wrzesień 2010
  • sierpień 2010
  • lipiec 2010
  • czerwiec 2010
  • maj 2010
  • kwiecień 2010
  • marzec 2010
  • luty 2010
  • styczeń 2010
Forum

Sport Ernährung wie ...
hallo ich bin POO :P ich wohne in IR. Das...
pooGem @ 5:08am, 18 Czerwiec 2022

hello, how can i solve th...
hello, how can i solve this problem with this page...
eyevag @ 6:57pm, 24 Wrzesień 2021

Como se llamo esto
Como se llamo esto i am from SPAIN. I registere...
killlix @ 1:48am, 27 Lipiec 2021

ВыгодÐ...
variant3ГарантироÐ...
Myronhip @ 6:31am, 21 Kwiecień 2021

Do you need a specialist?...
I choose between these positions https://www.goo...
narmatov-74 @ 11:33pm, 17 Kwiecień 2021

Zdjęcia
Wszystkie zdjęcia oraz teksty opublikowane na tym blogu są moją własnością i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody - Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Uczestniczę w akcjach Z Widelcem przez Afrykę, Australię i Oceanię

 

F1 od kuchni 2012

 

 

(Kuchnia chińska 2012-ZAPROSZENIE

 

 

 

(kuchnia japonska-zaproszenie

 

(II Festiwal kuchni arabskiej-ZAPROSZENIE

 

Z Widelcem po Azji

 

Z widelcem przez kuchnię obu Ameryk

 

Kuchnie Kaukazu zaproszenie

 

Smaki Afryki zaproszenie

 

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów