<<Strona główna

Curry z tuńczyka z puszki

Autor: thiessa @ 6:49am, środa 28 Grudzień 2011.

Curry z tuńczyka z puszki, Canned tuna curry

Źródło: "Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy" praca zbiorowa, Wydawnictwo Publicat


Ten przepis to nie do końca oryginalne curry indyjskie, ale za to niezwykle smaczne i szybkie. Można podać je z ryżem, ale świetnie będzie smakować z pieczywem. Moim zdaniem to totalny hit, który idealnie nada się do Sylwestrowego bufetu wraz z ogórkową raitą, którą należy podać w oddzielnej miseczce.

Składniki:

1 cebula, posiekana,
1 czerwona papryka, pokrojona na kawałki,
1 zielona papryka, pokrojona na kawałki,
2 łyżki oleju,
1/4 łyżeczki nasion kuminu,
1/2 łyżeczki mielonego kuminu,
1/2 łyżeczki mielonej kolendry,
1/2 łyżeczki chilli,
sól do smaku,
2 zÄ…bki czosnku, posiekane,
2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach (ok. 400g),
1 świeże zielone chilli, drobno posiekane,
2 1/2 cm kawałek imbiru, starty,
1/2 łyżeczki garam masala,
1 łyżeczka soku z cytryny,
2 łyżki posiekanej, świeżej kolendry oraz dodatkowo do posypania.

Na ciężkiej patelni lub w rondlu o grubym dnie podsmażyć nasiona kuminu przez 2-3 minuty, aż zaczną strzelać. Cały czas mieszamy. Dodać zmielony kumin, kolendrę, chilli oraz sól. Rumienić 2-3 minuty. Wrzucić cebulę, czosnek i paprykę. Trzymać warzywa na ogniu 5-7 minut, aż cebula się zrumieni. Od czasu do czasu mieszać. Dorzucić tuńczyka, zielone chilli oraz imbir i smażyć 2-3 minuty. Dodać garam masalę, sok z cytryny i posiekaną kolendrę. Podgrzewamy 3-4 minuty. Podajemy posypane kolendrą.

Related Posts with Thumbnails
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Komentarze

Hmmm.. Intrygujące, jakoś do tej pory nie wyobrażałam sobie połączenia tuńczyka z indyjskimi przyprawami.. No, ale jeśli smakuje tak, jak wygląda na zdjęciu, to nie mam już wątpliwości ;)

yobada - 9:00am, środa 28 Grudzień 2011.http://yobada.blogspot.com

Thiesso, uczulam CiÄ™, że tuÅ„czyk jest zagrożony caÅ‚kowitym wyginiÄ™ciem. Jest wiele gatunków ryb, które można jeść bez zagrożenia dla nich.

Zielenina - 11:27am, środa 28 Grudzień 2011.http://zielenina.blogspot.com/

Yobada w smaku rewelacja.

Zielenino ja nic nie poradze, ze lubie tunczyka i mam swiadomosc, ze swiata nie zmienie, bo jak nie zjem ja to zje ktos inny. Nawet jak mialam 10-cioletni epizod wegetarianski w swoim zyciu to nie jadlam miesa nie dlatego, ze kocham przyrode a dla zdrowia. Wciaz uwazam diete wegetarianska za najzdrowsza i dlatego w mojej kuchni przewazaja dania wegetarianskie. Mieso 3-4 razy w miesiacu dla urozmaicenia i bez wyrzutow sumienia.

thiessa - 12:28pm, środa 28 Grudzień 2011.http://www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog

smakowicie wyglÄ…da!

kornik - 3:20pm, środa 28 Grudzień 2011.http://kornikwkuchni.blogspot.com

Przydatny przewodnik po gatunkach ryb - co jeść, a czego nie:
http://assets.wwfpl.panda.org.wwf-web-1.bluegecko.net/downloads/jaka_ryba_na_obiad.pdf

masza - 12:27pm, Czwartek 6 Grudzień 2012.

I wanted to jot down a small message so as to express gratitude to you for all of the magnificent tips and hints you are showing on this site. My time-consuming internet investigation has at the end been honored with awesome suggestions to go over with my family members. I would admit that most of us site visitors actually are truly blessed to exist in a really good site with many awesome people with insightful advice. I feel very blessed to have seen your website page and look forward to many more thrilling minutes reading here. Thank you again for all the details.

jordan sneakers - 8:33pm, Sobota 3 Czerwiec 2023.http://www.jordanssneakers.us.com

I actually wanted to compose a quick remark to express gratitude to you for those unique strategies you are placing at this site. My time-consuming internet search has at the end been honored with brilliant information to exchange with my friends and classmates. I would assume that many of us site visitors are truly lucky to be in a notable network with very many perfect professionals with very helpful strategies. I feel rather happy to have seen your web pages and look forward to plenty of more pleasurable times reading here. Thanks once again for all the details.

OFF-White - 11:33pm, Wtorek 13 Czerwiec 2023.http://www.offwhite.us.org

Dodaj swój komentarz

Użytkownik:
Strona:

CAPTCHA Image
Wpisz kod z obrazka:
Zmień obrazek

Gotuje:
zdjęcie Thiessa

Zaloguj Się



 

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Słowa Kluczowe
Ugotowano
  • czerwiec 2018
    • Cytrynowe szparagi i rzodkiewki pieczone z dukkah
  • luty 2018
  • styczeń 2018
  • grudzień 2017
  • październik 2017
  • wrzesień 2017
  • lipiec 2017
  • maj 2017
  • kwiecień 2017
  • marzec 2017
  • luty 2017
  • styczeń 2017
  • grudzień 2016
  • listopad 2016
  • październik 2016
  • wrzesień 2016
  • sierpień 2016
  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
  • marzec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • listopad 2015
  • październik 2015
  • wrzesień 2015
  • sierpień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015
  • maj 2015
  • kwiecień 2015
  • marzec 2015
  • luty 2015
  • styczeń 2015
  • grudzień 2014
  • listopad 2014
  • październik 2014
  • wrzesień 2014
  • sierpień 2014
  • lipiec 2014
  • czerwiec 2014
  • maj 2014
  • kwiecień 2014
  • marzec 2014
  • luty 2014
  • styczeń 2014
  • grudzień 2013
  • listopad 2013
  • październik 2013
  • wrzesień 2013
  • sierpień 2013
  • lipiec 2013
  • czerwiec 2013
  • maj 2013
  • kwiecień 2013
  • marzec 2013
  • luty 2013
  • styczeń 2013
  • grudzień 2012
  • listopad 2012
  • październik 2012
  • wrzesień 2012
  • sierpień 2012
  • lipiec 2012
  • czerwiec 2012
  • maj 2012
  • kwiecień 2012
  • marzec 2012
  • luty 2012
  • styczeń 2012
  • grudzień 2011
  • listopad 2011
  • październik 2011
  • wrzesień 2011
  • sierpień 2011
  • lipiec 2011
  • czerwiec 2011
  • maj 2011
  • kwiecień 2011
  • marzec 2011
  • luty 2011
  • styczeń 2011
  • grudzień 2010
  • listopad 2010
  • październik 2010
  • wrzesień 2010
  • sierpień 2010
  • lipiec 2010
  • czerwiec 2010
  • maj 2010
  • kwiecień 2010
  • marzec 2010
  • luty 2010
  • styczeń 2010
Forum

Sport Ernährung wie ...
hallo ich bin POO :P ich wohne in IR. Das...
pooGem @ 5:08am, 18 Czerwiec 2022

hello, how can i solve th...
hello, how can i solve this problem with this page...
eyevag @ 6:57pm, 24 Wrzesień 2021

Como se llamo esto
Como se llamo esto i am from SPAIN. I registere...
killlix @ 1:48am, 27 Lipiec 2021

ВыгодÐ...
variant3ГарантироÐ...
Myronhip @ 6:31am, 21 Kwiecień 2021

Do you need a specialist?...
I choose between these positions https://www.goo...
narmatov-74 @ 11:33pm, 17 Kwiecień 2021

Zdjęcia
Wszystkie zdjęcia oraz teksty opublikowane na tym blogu są moją własnością i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody - Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Uczestniczę w akcjach Z Widelcem przez Afrykę, Australię i Oceanię

 

F1 od kuchni 2012

 

 

(Kuchnia chińska 2012-ZAPROSZENIE

 

 

 

(kuchnia japonska-zaproszenie

 

(II Festiwal kuchni arabskiej-ZAPROSZENIE

 

Z Widelcem po Azji

 

Z widelcem przez kuchnię obu Ameryk

 

Kuchnie Kaukazu zaproszenie

 

Smaki Afryki zaproszenie

 

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów