
Ryba z Trynidadu
Autor: thiessa @ 7:56pm, Czwartek 22 Kwiecień 2010.
Źródło: "Caribbean cooking"
Australian Women's Weekly
Na zdjęciu w książce wyglądała pięknie. Postanowiłam, więc zrobić problem był jednak z zakupem halibuta w dzwonkach. W końcu, kiedy już zaczynałam zapominać, do czego był mi potrzebny zobaczyłam go w Biedronce. Poniżej podaję oryginalny przepis jednak ja zmniejszyłabym ilość soku z limonki, ponieważ danie było nieco za kwaśne. Smak podobny do ryby, która jest specjalnością mojego męża. Również zapiekanej w jogurcie, jajku, z dodatkiem skórki cytrynowej i natki pietruszki.
4 dzwonka halibuta,
1 szklanka jogurtu naturalnego,
1 łyżka curry w proszku,
1 łyżka wiórków kokosowych,
2 szalotki drobno posiekane,
2 zÄ…bki czosnku, posiekane,
1 łyżka oliwy,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu,
3 łyżeczki startej skórki z limonki,
1/2 szklanki soku z limonki.
Wymieszać jogurt, oliwę, sok i skórkę z limonki, czosnek, szalotki, wiórki kokosowe, sól i pieprz.
Rybę położyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem z jogurtu. Zapiekać 30 minut.
Komentarze
Zrobiliśmy tę rybkę i nam smakowała;-)
grumko - 6:00am, Piątek 16 Lipiec 2010.
hello guos 9128738516
cialis cheap cialis - 7:17am, środa 6 Styczeń 2021.https://pharmacyusaofficial.com