
Tagliatelle z kurkami
Autor: thiessa @ 8:09pm, Poniedziałek 3 Październik 2011.
Tym razem błyskawiczny wpis, bo i danie szybkie, pod warunkiem, że wcześniej oczyścimy sobie kurki. To danie to klasyka, której nie może zabraknąć na stole przy okazji każdego sezonu kurkowego. Ponownie polecam ten sposób czyszczenia. Jest niezawodny.
Składniki:
250g oczyszczonych kurek,
1-2 łyżki masła,
sól, pieprz,
1 ząbek czosnku, wyciśnięty,
1/2 szklanki śmietany (u mnie tym razem jogurt grecki),
garść posiekanej natki pietruszki,.
parmezan do posypania.
Makaron gotujemy al dente. W tym czasie podsmażamy na maśle kurki, solimy, pieprzymy, dodajemy przeciśnięty czosnek i po chwili śmietanę. Ugotowany makaron wrzucamy do sosu, dodajemy siekaną natkę, wszystko mieszamy. Posypujemy parmezanem i gotowe.
Komentarze
kiedy gotujemy wspólnie zupÄ™?
pozdrawiam
MalgosiaZ - 9:08am, Wtorek 4 Październik 2011.http://SmakiAlzacji
Moze w weekend?
thiessa - 7:05pm, Wtorek 4 Październik 2011.
Ostatnio jadlam tiagatelle na lotnisku w Poznaniu, ale nie wygladalo tak smakowicie jak twoje, pozdrawiam :)
monikucha - 6:22pm, Czwartek 6 Październik 2011.http://ww.monikucha.wordpress.com
Pysznosci! To ja poprosze taki makaronik jutro na obiad :)
majka - 11:07pm, Czwartek 6 Październik 2011.http://kalejdoskopkulinarny.blogspot.com
Monikucha a gdzie Ty sie znowu wozisz? Przyznam Ci, ze nigdy mi sie jeszcze nie zdarzylo zjesc niczego na lotnisku, zawsze staram sie przy takich okazjach zjesc cos swojego.
Majka jesli kurki jestes w stanie kupic bez problemu to takie danie to chwila.
thiessa - 12:06am, Sobota 8 Październik 2011.