
Warzywa ze szparagami i przepiórczymi jajeczkami
Autor: thiessa @ 9:55pm, Niedziela 15 Maj 2011.
To danie to wynik sprzątania lodówki. Proporcje można całkowicie zmienić, coś dodać, coś innego pominąć. Jednym słowem ograniczeniem jest tylko fantazja kucharza. Moje proporcje są podyktowane tym, co znalazłam akurat w mojej lodówce. Do smażenia można dodać oleju, ale czynnikiem wpływającym na smak jest tutaj w dużej mierze klarowane masło.
Składniki (na 3 osoby)
pęczek szparagów zielonych lub białych, obranych i ugotowanych al dente,
1/2 puszki kukurydzy,
1 mała cebula, posiekana,
2 garści szpinaku,
1 papryka, pokrojona,
ghee lub olej do smażenia,
sól, pieprz,
natka pietruszki do posypania,
chermoula do podania,
po 2 przepiórcze jajeczka na porcję.
Na klarowanym maśle podsmażamy cebulę z papryką. Kiedy papryka zmięknie dorzucamy czosnek i chwilę smażymy. Na patelnię wrzucamy szparagi, kukurydzę i szpinak. Smażymy do momentu, kiedy szpinak zwiędnie. W tym czasie kukurydza i szparagi powinny się już zagrzać. Przyprawiamy do smaku solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podajemy z chermoulą i przekrojonymi na pół przepiórczymi jajeczkami.
Komentarze
A lot of thanks for each of your work on this blog. Gloria takes pleasure in participating in internet research and it's really easy to understand why. We all hear all concerning the lively form you deliver valuable strategies via the website and in addition encourage contribution from website visitors on the topic so my princess is really starting to learn a lot of things. Take pleasure in the rest of the new year. You are performing a great job.
golden goose dupes - 9:16pm, środa 31 Maj 2023.http://www.goldengoosesstore.com