
Królik w mleku kokosowym (Conejo con leche de coco)
Autor: thiessa @ 7:32pm, Poniedziałek 1 Marzec 2010.
Znalazłam w sieci kilka przepisów na to danie z różnymi proporcjami składników. W końcu zrobiłam sobie kombinację ich wszystkich i podaję przepis już przetworzony.
Składniki:
1 królik (mój miał 1,1 kg), pokrojony na 8 kawałków,
2 łyżki masła do smażenia + trochę oleju, żeby nie przypalić masła,
1 cebula, posiekana,
2 zÄ…bki czosnku, posiekane,
1 zielona papryka, pokrojona na kawałki,
1 chilli, wypestkowane i posiekane,
1 duży pomidor, albo 2 małe, obrane ze skórki i posiekane,
1/2 litra mocnego rosołu z kurczaka (dałam 6 chochel, więc pewnie więcej),
sól, pieprz,
1 szklanka mleka kokosowego,
kolendra lub pietruszka do posypania.
Kawałki królika obsmażyć na maśle z olejem i przełożyć do rondla, zalać rosołem i gotować pod przykryciem przez godzinę. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę z papryką, pod koniec smażenia dodać czosnek i chilli, smażyć jeszcze minutę. Zawartość patelni wrzucić do gotującego się królika po upływie godziny, dodać pomidor, przyprawić solą i pieprzem, gotować 40 min. Pod koniec gotowania dodać mleko kokosowe, gotować jeszcze 5 min. Po upływie tego czasu mięso jest tak miękkie, że samo odchodzi od kości.

Komentarze
hello guos 9128738515
canadian pharmacy cialis - 4:01am, Poniedziałek 4 Styczeń 2021.https://pharmacyusaofficial.com
gay dating on facebook
best gay dating site 2021
<a href=gayedating.com?>gay dating web sights</a>
MichaelDof - 7:14pm, Wtorek 7 Wrzesień 2021.http://dating-gaym.com