
Sardynki z chermoulą
Autor: thiessa @ 9:15pm, Czwartek 3 Luty 2011.
Udaję się na urlop, wracam, za 2,5 tygodnia i zostawiam na okres przerwy sardynki z moją ulubioną chermoulą.
Sardynki kupiłam w całości i osobiście wyfiletowałam. Gotowe filety posmarowałam chermoulą i zostawiłam na pół godziny. Nie powinny się marynować długo, o czym pisałam przy okazji przepisu na krewetki. Następnie filety smażymy na oliwie i możemy je przed jedzeniem ponownie posmarować świeżą chermoulą. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.
Dla porządku przytaczam raz jeszcze przepis na chermoulę.
Chermoula
1/2 łyżeczki mielonej kolendry,
1 łyżeczka mielonego kuminu,
1 łyżeczka mielonej papryki,
szczypta chilli,
szczypta soli,
4 łyżki posiekanej kolendry,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 ząbki czosnku, posiekane,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki oliwy
Wszystkie składniki mieszamy. Można przechowywać w lodówce 3-4 dni.
POZOSTAÅE PRZEPISY Z ZASTOSOWANIEM CHERMOULI:
Krewetki smażone z chermoulą
Szaszłyki z tuńczyka z chermoulą
Tofu chermoula ze szparagami
Sałatka z tofu chermoula, pomidorów i młodego groszku cukrowego
Vege grill: seitan z chermoulą i cukinią
Komentarze
Sardynki wyglądają bosko. Przepis na chermoulę też mi się podoba - z chęcią wykorzystam przy najbliższej okazji.
Życzę udanego urlopu.
hania-kasia - 12:07am, Piątek 4 Luty 2011.
Zjadłbym taką rybkę, a póki co życzę udanego wypoczynku;-)
grumko - 5:44am, Piątek 4 Luty 2011.
ciekawa ten sosik chermoula. chętnie polałabym nim jakąś sałateczkę ;)
udanego urlopu;)
Panna Malwinna - 6:40am, Piątek 4 Luty 2011.
german gay dating sites
mature gay male dating
<a href=gaydatingcanada.com?>dating sites for gay females</a>
MichaelDof - 9:17am, środa 8 Wrzesień 2021.http://gaydatinglosangeles.com