
ÅosoÅ› z salsÄ… z mango i awokado
Autor: thiessa @ 12:07am, Sobota 18 Grudzień 2010.
Źródło: "Mexican" The Australia Women's Weekly
Ta ryba nie wymaga chyba rekomendacji. Jest tu taka paleta barw i smaków, że sam jej wygląd jest najlepszą reklamą. Można ją podać z białym lub dzikim ryżem albo mieszanką ich obu. Ja pozostanę raczej przy podwójnej porcji bez żadnych dodatków.
Åososia posoliÅ‚am, popieprzyÅ‚am i obsmażyÅ‚am z obu stron na patelni grillowej. Po usmażeniu skropiÅ‚am sokiem z limonki.
Składniki salsy:
1 średnie mango, pokrojone na kawałki,
1 duże awokado, pokrojone na kawałki,
1 mała, czerwona cebula, drobno posiekana,
1 małą czerwona papryka, drobno posiekana,
1 mała czerwona chilli, posiekana,
2 łyżki soku z limonki,
sól, pieprz do smaku,
kolendra.
Wszystkie składniki wymieszać i już.
Komentarze
Jadlam kiedys lososia tak podanego, smakowal swietnie :)
monikucha - 1:29pm, Sobota 18 Grudzień 2010.