<<Strona główna

Sałatka podwójnie cukiniowa i fasolowa

Autor: thiessa @ 7:59pm, środa 8 Wrzesień 2010.


Sałatkę robiłam już jakiś czas temu, ale jak to zwykle bywa często coś zachomikuję i mi wyskakuje jak przeglądam zdjęcia. Mamy jeszcze sezon na cukinię, na fasolkę szparagową również, tylko bób już się skończył, ale przecież można pominąć, albo użyć mrożonego (udało mi się nieco działkowego zamrozić). Inspiracją była dla mnie sałatka Nigelli z "Forever summer", do której postanowiłam dorzucić pomidory, cebulę oraz skropić całość fantastyczną oliwą ziołową z dominującą nutą kolendry, bo zwykła wydała mi się dość jałowa. W ten oto sposób wykorzystałam ogrom tego co wyroso na działce, bo i cukinię i fasolkę i bób.

Składniki:

1 kg żółtych i zielonych cukinii,
250g żółtej fasoli szparagowej, ugotowanej,
500g bobu, ugotowanego i obranego ze skórki,
2 pomidory (najlepiej malinówki), pokrojone na ósemki ,
czerwona cebula, pokrojona w piórka,
ziołowa oliwa
natka,
bazylia
sok z cytryny,
sól i pieprz,

Cukinię pokroić na kawałki, posmarować oliwą i piec przez około 1/2 godziny. Do miski wrzucić cukinię, bób, fasolkę, pomidory, cebulę. Do warzyw wrzucić posiekaną natkę i listki bazylii, skropić sokiem z cytryny oraz ziołową oliwą, przyprawić solą oraz pieprzem.

Related Posts with Thumbnails
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • Blinklist
  • Furl
  • Reddit
  • Facebook

Komentarze

zdecydowanie moje smaki- i to te ulubione;)

Panna Malwinna - 8:18pm, środa 8 Wrzesień 2010.

To jest sałatka Nigelli L.!
Pyszne połączenie warzyw i ziołowa oliwa.

Amber - 10:59pm, środa 8 Wrzesień 2010.

Przeciez pisalam, ze Nigelli L.:-) A salatka na prawde fantastyczna.

thiessa - 6:47am, Czwartek 9 Wrzesień 2010.

Pyszna ta salateczka :) I ma w sobie wszystko, co lubie :)

majka - 7:59am, Czwartek 9 Wrzesień 2010.

Åšwietna... żeby ten mrożony bób nie byÅ‚ tak dramatycznie drogi...

pinos - 6:31pm, Piątek 10 Wrzesień 2010.

Prawde powiedziawszy nie znam ceny mrozonego bobu. Moze to co juz mam w zamrazarce starczy do nastepnego sezonu?

thiessa - 11:18pm, Sobota 11 Wrzesień 2010.

My husband and i were really thankful that Michael could round up his web research through the precious recommendations he obtained through the web site. It is now and again perplexing to simply continually be freely giving tips and tricks that some other people may have been selling. We really acknowledge we've got you to appreciate for this. The type of explanations you've made, the straightforward website menu, the relationships you will aid to instill - it's got mostly amazing, and it's really facilitating our son in addition to us reckon that this idea is amusing, which is certainly seriously fundamental. Thank you for all the pieces!

bape shirt - 1:21am, środa 7 Czerwiec 2023.http://www.bape-shirt.us.com

Dodaj swój komentarz

Użytkownik:
Strona:

CAPTCHA Image
Wpisz kod z obrazka:
Zmień obrazek

Gotuje:
zdjęcie Thiessa

Zaloguj Się



 

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Słowa Kluczowe
Ugotowano
  • czerwiec 2018
    • Cytrynowe szparagi i rzodkiewki pieczone z dukkah
  • luty 2018
  • styczeń 2018
  • grudzień 2017
  • październik 2017
  • wrzesień 2017
  • lipiec 2017
  • maj 2017
  • kwiecień 2017
  • marzec 2017
  • luty 2017
  • styczeń 2017
  • grudzień 2016
  • listopad 2016
  • październik 2016
  • wrzesień 2016
  • sierpień 2016
  • lipiec 2016
  • czerwiec 2016
  • maj 2016
  • kwiecień 2016
  • marzec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • listopad 2015
  • październik 2015
  • wrzesień 2015
  • sierpień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015
  • maj 2015
  • kwiecień 2015
  • marzec 2015
  • luty 2015
  • styczeń 2015
  • grudzień 2014
  • listopad 2014
  • październik 2014
  • wrzesień 2014
  • sierpień 2014
  • lipiec 2014
  • czerwiec 2014
  • maj 2014
  • kwiecień 2014
  • marzec 2014
  • luty 2014
  • styczeń 2014
  • grudzień 2013
  • listopad 2013
  • październik 2013
  • wrzesień 2013
  • sierpień 2013
  • lipiec 2013
  • czerwiec 2013
  • maj 2013
  • kwiecień 2013
  • marzec 2013
  • luty 2013
  • styczeń 2013
  • grudzień 2012
  • listopad 2012
  • październik 2012
  • wrzesień 2012
  • sierpień 2012
  • lipiec 2012
  • czerwiec 2012
  • maj 2012
  • kwiecień 2012
  • marzec 2012
  • luty 2012
  • styczeń 2012
  • grudzień 2011
  • listopad 2011
  • październik 2011
  • wrzesień 2011
  • sierpień 2011
  • lipiec 2011
  • czerwiec 2011
  • maj 2011
  • kwiecień 2011
  • marzec 2011
  • luty 2011
  • styczeń 2011
  • grudzień 2010
  • listopad 2010
  • październik 2010
  • wrzesień 2010
  • sierpień 2010
  • lipiec 2010
  • czerwiec 2010
  • maj 2010
  • kwiecień 2010
  • marzec 2010
  • luty 2010
  • styczeń 2010
Forum

Sport Ernährung wie ...
hallo ich bin POO :P ich wohne in IR. Das...
pooGem @ 5:08am, 18 Czerwiec 2022

hello, how can i solve th...
hello, how can i solve this problem with this page...
eyevag @ 6:57pm, 24 Wrzesień 2021

Como se llamo esto
Como se llamo esto i am from SPAIN. I registere...
killlix @ 1:48am, 27 Lipiec 2021

ВыгодÐ...
variant3ГарантироÐ...
Myronhip @ 6:31am, 21 Kwiecień 2021

Do you need a specialist?...
I choose between these positions https://www.goo...
narmatov-74 @ 11:33pm, 17 Kwiecień 2021

Zdjęcia
Wszystkie zdjęcia oraz teksty opublikowane na tym blogu są moją własnością i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody - Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170
Uczestniczę w akcjach Z Widelcem przez Afrykę, Australię i Oceanię

 

F1 od kuchni 2012

 

 

(Kuchnia chińska 2012-ZAPROSZENIE

 

 

 

(kuchnia japonska-zaproszenie

 

(II Festiwal kuchni arabskiej-ZAPROSZENIE

 

Z Widelcem po Azji

 

Z widelcem przez kuchnię obu Ameryk

 

Kuchnie Kaukazu zaproszenie

 

Smaki Afryki zaproszenie

 

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów