
Sałata z mozzarellą i awokado
Autor: thiessa @ 11:11pm, Niedziela 7 Luty 2010.
Dzisiejsze śniadanie. Całość nie taka smaczna jak w sezonie, wiadomo, ale lepsze to niż opychanie się chlebem.
Składniki:
1/2 sałaty lodowej,
1 czerwona papryka,
1/2 ogórka wężowego,
1 awokado,
1/2 cebuli,
6 rzodkiewek,
opakowanie mozarelli w kulkach,
4 łyżki nasion słonecznika, uprażone na suchej patelni,
natka pietruszki ,
oliwa z oliwek,
sok z cytryny,
ocet balsamiczny, sól, pieprz.
Sałatę podzielić rękami, warzywa pokroić na kawałki. Składniki sosu: oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny, sól, pieprz wymieszać i polać sałatkę. Całość wymieszać i posypać słonecznikiem.
Komentarze